Dječji vrtić Vukovar I i Dječji vrtić Vukovar II, kao i svake godine, u suradnji s Gradom Vukovarom obilježavaju Dječji tjedan pod motom „Ljubav djeci prije svega“. Svrha ovoga tjedna je usmjeravanje pozornosti šire javnosti na ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Dječji tjedan ove godine obilježava se od 7. do 13. listopada, a najmlađi Vukovarci obilježit će ga nizom aktivnosti poput radionica, izložbi, dječjih predstava i sl..

Dječji tjedan upotpunio je i susret s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom koji je vukovarske mališane primio u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara. Gradonačelnik je prigodnim riječima pozdravio vrtićance te je djeci, odgajateljicama i ravnateljicama zahvalio na dolasku. Mališani su za gradonačelnika imali spremna vrlo zanimljiva pitanja koja su obuhvatila različite segmente života, od infrastrukture do gastronomije. Osim toga, dječaka Antona izabrali su i za „vrtićkog gradonačelnika“ pa je tako zasjeo „uz bok“ s gradonačelnikom Penavom. Nakon dugotrajnog razgovora, susret je zabilježen i zajedničkom fotografijom.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo susretom te postavljenim pitanjima i izloženim idejama naših najmlađih Vukovaraca.

„Razgovarali smo o brojnim temama. Ideje i prijedlozi naših vrtićanaca su raznovrsni, neki od njih nisu u našoj nadležnosti, a one koji jesu imat ćemo na umu u daljnjem radu. Drago mi je da najmlađi već sada prepoznaju pogodnosti naših ulaganja, kako u njihovim vrtićima, tako i u cijelome gradu. I dalje ćemo uvoditi nove sadržaje poput novog adrenalinskog parka koji će uskoro biti gotov, preko biciklističkih staza i sadržaja za mlade kao što su postojeći skate i BMX parkovi. Ulaganja se nastavljaju i kada govorimo o predškolskom obrazovanju, izgradit ćemo novi vrtić na Olajnici, a sadržaje u postojećima kontinuirano ćemo unaprjeđivati kako bi naša djeca imala najbolje uvjete obrazovanja i življenja“, rekao je gradonačelnik Penava.

Osim susreta s gradonačelnikom, polaznici vrtića danas su sudjelovali i na središnjem događaju obilježavanja Dječjeg tjedna u Vukovaru na kojemu je sudjelovalo njih oko 200. Događaj se odvio na Trgu Republike Hrvatske, a svoj tjedan proslavili su uz recitacije, pjesme i ples. Okupljene je na središnjem gradskom trgu pozdravio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

„Dječji tjedan prilika je za podsjetiti se da na mladima svijet ostaje i da zbog njih trebamo činiti sve kako bi grad bio što bolji i ljepši. Ulažemo sve napore kako bi predškolsko obrazovanje bilo što kvalitetnije, a ponajprije stvaramo mjesta kako bi sva djeca u Vukovaru mogla ići u vrtić. Ove godine smo to učinili otvaranjem novih skupina, proširujemo dva dnevna boravka na Mitnici i Sajmištu, a gradit ćemo i novi vrtić na Olajnici kapaciteta 248 djece. To će biti rješenje za duže razdoblje“, rekao je pročelnik te je zahvalio svim odgojiteljima i asistentima na predanom trudu i radu, a djeci je poželio da svoj tjedan provedu u veselju i radosti.