Nastavno na nove odluke Stožera za civilnu zaštitu RH u svrhu sprječavanja zaraze koronavirusom, održana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vukovara.

Stjepan Draganić voditelj Službe civilne zaštite Vukovar iznio podatke o trenutnom stanju u Vukovarko-srijemskoj županiji ističući kako trenutno nema osoba zaraženih koronavirusom.

Ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski objasnio je kako je u Domu zdravlja u Borovu naselju otvorena izdvojena ambulanta savjetodavnog karaktera za rizičnu skupinu s određenim respiratornim problemima koja je bila u rizičnim zemljama. Ovom je prilikom još jednom istaknuo kako ukoliko netko ima neke od simptoma prvo nazove telefonski broj 032/618-956 i najavi dolazak kako bi ekipa bila spremna. Do sada su imali nekoliko poziva za koje nije trebala intervencija.

Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovar Marijan Pavliček rekao je kako od sutra ili najkasnije od ponedjeljka djelatnici u gradskim tvrtkama počinju raditi u timovima. Dok jedan tim radi, neaktivni tim će koristiti godišnji odmor. Također, najavio je kako će se sljedećeg tjedna održati sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara na kojoj će se donijeti mjere koje bi trebale pomoći građanima grada Vukovara u lakšem suočavanju s posljedicama epidemije koronavirusa.

Ravnatelj Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš naglasio je kako Crveni križ Vukovar organizira kupovinu i dostavu namirnica starim i nemoćnim osobama koje ne mogu napuštati svoje domove te da trenutno imaju dovoljan broj volontera za ove aktivnosti.

Načelnik policijske postaje Vukovar, Vlado Božić iznio je podatak kako su na području grada Vukovara trenutno četiri osobe u samoizolaciji.

Članovi stožera su se usuglasili kako bi se pismenim putem trebalo obratiti trgovačkim centrima o uvođenju strože mjere kontrole broja kupaca koji u isto vrijeme mogu biti u prodavaonici jer su primijećene nepravilnosti u provođenju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Direktor Komunalca d.o.o. Igor Štrangarević konstatirao je da će se ukopi provoditi putem uputa Županijskog stožera Vukovrsko-srijemske županije od 19. ožujka 2020. godine.