Kategorija: Kultura

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo"DUNAV" Vukovar je 11.put za redom organiziralo manifestaciju ''DUNAV SVOME GRADU'' - SUSRETE FOLKLORNIH DRUŠTAVA U GRADU VUKOVARU, u povodu Međunarodnog dana Dunava u Vukovaru, te u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Vukovara.

U zanimljivom folklornom i glazbenom programu, sudjelovalo je preko 220 članova društava, koji su došli iz raznih županija RH, te hrvatske dijaspore iz Austrije(Salzburg), i iz Hercegovine(Tihaljjina). Sudionici programa su se predstavili pjesmom i plesom, te bogatstvom narodnih nošnji Prigorja, Zagorja, Dalmacije, Slavonije, Zapadne Hercegovine, Posavine, Moslavine i dr.

Manifestacija je održana, u subotu, 29.lipnja, a započela je svečanom folklornom povorkom od Hrvatskog doma do Trga RH, gdje su svi sudionici otplesali veliko Šokačko kolo, a zatim se uputiti do pozornice na obali Dunava, ispod dvorca Eltz, gdje se održao glavni folklorni program i nastup tamburaških sastava, te razni drugi sadržaji u organizaciji TZ Grada Vukovara. Manifestacija je i ove godine podržalo Ministarstvo kulture RH, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.