Kategorija: Obrazovanje

U subotu, 8. lipnja 2019. u dvorani Doma mladih u Sarajevu održan je 17. međunarodni festival dječje pjesme „LINO-FEST 2019" u organizaciji i produkciji Udruge Libertas iz Sarajeva uz pokroviteljstvo tvrtke Podravka. U natjecateljskom dijelu festivala nastupili su mališani iz Splita, Đurđevca, Sarajeva, Novog Sada, Požege, Goražda, Mostara, Podgorice, Širokog Brijega, Zagreba i Vukovara, izvodeći skladbe poznatih autora dječjih pjesama.

Vukovarski golubići nastupili su sa dvije pjesme: hip hop pjesma MI SMO DJECA VUKOVARCI koju im je napisao General WOO i pjesma u tradicijskom tonu HERCEGOVKA OD ŠIROKOG BRIJEGA Šime Jovanovca koju uz Vukovarske golubiće pjeva i Matea Zovko iz Širokog brijega.

Stručni žiri dodijelio je 1. nagradu Vukovarskim golubićima i Matei Zovko za pjesmu HERCEGOVKA OD ŠIROKOG BRIJEGA za koju je glazbu i tekst napisao Šima Jovanovac, a aranžman Željko Nikolin. Koreografiju za nastup pripremila je Aleksandra Radošević Sabadoš, a sve pod vodstvom njihove voditeljice Dubravke Lemac.

Ovom nagradom i suradnjom Vukovarski golubići opet su pokazali svoju kvalitetu, profesionalnost i svestranost, te još jednom ponosno predstavili svoj grad Vukovar.