Ispis
Kategorija: Najave događanja u gradu

Na ovogodišnjem Vukovar film festivalu, od 25. do 29. kolovoza, u Hrvatskom domu Vukovar će i ove godine biti organizirane filmske radionice:
- Radionica jednominutnog filma Zvonimira Rumboldta koja će trajati u razdoblju od 25. do 29. kolovoza
- Radionica „Od ideje do realizacije“ Ivana Salaja koja će trajati u razdoblju od 24. do 29. kolovoza
- Scenaristička radionica Sanje Kovačević koja će trajati u razdoblju od 25. do 29. kolovoza

Radionice će biti organizirane za najviše 12 polaznika u dobi od 10 do 16 godina.Prijaviti se možete, do popunjenja broja polaznika, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj radionica:

Radionica jednominutnog filma
Na radionici ćemo pokušati napraviti jednominutni igrani film u jednom kadru. U četiri dana, koliko će trajati VFF, polaznici radionice osmislit će ideju, napisati scenarij i knjigu snimanja, a neki glumiti. Po završetku snimanja odabrat će se najbolje repeticija, dodati špice i filmić će biti spreman za prikazivanje na zatvaranju Festivala. Osim ovog praktičnog dijela, polaznici će tijekom trajanja radionice savladati i neka osnovna teorijska znanja. (Zvonimir Rumbolt, redatelj, voditelj radionice).

Radionica „Od ideje do realizacije“
Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, s ciljem pojašnjavanja i upoznavanja s procesima nastanka igranog filma. Kroz praktičan rad u suradnji s dvojicom predavača, polaznici će sudjelovati u svim fazama nastanka filma, od scenarija i knjige snimanja, preko snimanja - tijekom kojeg će se iskušati kao glumci, redatelji, scenografi i snimatelji, do montaže snimljenog materijala, odnosno – slike, tona, efekata i glazbe. Broj polaznika je minimalno tri, a maksimalno osam, kako bi se sa svima moglo individualno raditi u svim fazama nastanka filma. Radionica, osim prvog dana, traje od 10 h ujutro do 14 h, kada je pauza za ručak, nakon čega ide drugi blok od četiri sata od 15.30 do 19.30 h. (Ivan Salaj, voditelj radionice).

Radionice zajedno organiziraju Discovery film&video i Hrvatski dom Vukovar.