Kategorija: Natječaji

Na temelju članka 20. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti (NN 17/19, 98/19 i 14/22), članka 40. stavak 1. točka 1. i 41. Zakona o ustanovama (NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 i 127/19), članaka 25.,26., i 27. Statuta Gradske knjižnice Vukovar te Odluke Upravnog vijeća Gradske knjižnice Vukovar o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vukovar (URBROJ: 1141-2-2/2022) Upravno vijeće Gradske knjižnice Vukovar raspisuje;



NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vukovar


Za ravnatelja/icu Gradske knjižnice Vukovar može se, na temelju predloženog četverogodišnjeg plana rada imenovati osoba, koja ispunjava sljedeće uvjete:
• da ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij
• položen stručni knjižničarski ispit
• najmanje pet (5) godina rada u knjižnici
• stručne, radne i organizacijske sposobnosti.

Uz vlastoručno potpisanu pisanu prijavu na natječaj potrebno je priložiti sljedeće dokumente:
• presliku domovnice i osobne iskaznice
• dokaz o stručnoj spremi (presliku diplome)
• dokaz o položenom stručnom knjižničarskom ispitu
• dokaz o radu u knjižničarskoj struci od najmanje pet godina tj. dokaz o radnom stažu u knjižnici (elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – ne stariji od 3 mjeseca)
• dokaz o ukupnom radnom iskustvu (ispis elektroničkog zapisa o radno pravnom statusu/e-radna knjižica koja se vodi pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje - ne stariji od 3 mjeseca)
• životopis
• prijedlog četverogodišnjeg plana rada

Položen stručni knjižničarski ispit ima i osoba koja je oslobođena polaganja stručnog knjižničarskog ispita na temelju zakona kojima je uređena knjižnična djelatnost.

Kandidat isprave prilaže u neovjerenoj preslici, s tim da je prije sklapanja ugovora o radu, dužan predočiti izvornike isprava i dokumentacije.

Neovjerene preslike ne vraćaju se kandidatu nakon završetka javnog natječaja.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova („Narodne novine“ broj 82/08 i 69/17). Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje a koji se koriste u natječaju za osobe u muškom rodu uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

U prijavi na natječaj se navode osobni podaci podnositelja prijave (ime i prezime, OIB, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona ili mobitela, e-mail adresa) i napomena da se prijava podnosi za radno mjesto ravnatelja/ravnateljice uz vlastoručni potpis.

Ravnatelja/ravnateljicu na temelju provedenog javnog natječaja te predloženog četverogodišnjeg plana rada imenuje i razrješuje Gradsko vijeće Grada Vukovara na mandat od četiri godine.

Rok za podnošenje prijava je deset (10) dana od dana objave u Narodnim novinama.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu, kojom dokazuje to pravo, a prednost u odnosu na ostale kandidate ostvaruje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21 ) uz prijavu na natječaj dužan je priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i sve potrebne dokaze propisane člankom 103. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21). Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju koje je kandidat dužan priložiti uz prijavu na javni natječaj objavljeni su na sljedećoj poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20ZOHBDR%202021.pdf

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN 84/21), uz prijavu na natječaj dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i uz prijavu dostaviti i dokaze iz stavka 1. članka 49. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Poveznica na internetsku stranicu Ministarstva hrvatskih branitelja s popisom dokaza potrebnih za ostvarivanje prava prednosti:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja, sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“ broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 94/01, 103/03, 148/13 i 98/19), uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osoba s invaliditetom.

Urednom prijavom na natječaj smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Kandidati koji nisu podnijeli potpunu, pravodobnu i vlastoručno potpisanu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj niti će biti pozvani na dopunu istih te se njihove prijave neće razmatrati. O navedenom će kandidati biti obaviješteni pisanim putem (običnom ili elektronskom poštom).

Za kandidate koji ispunjavaju uvjete iz natječaja moguće je provođenje testiranja putem intervjua radi dodatnog utvrđivanja njihovih kvaliteta i sposobnosti te ciljeva i motivacije za rad.

Kandidati koji su podnijeli potpune, pravodobne i vlastoručno potpisane prijave i ispunjavaju formalne uvjete dužni su usmeno predstaviti svoj četverogodišnji plan rada Upravnom vijeću.

O testiranju kao i vremenu i mjestu predstavljanja četverogodišnjeg plana kandidati će biti pravovremeno obaviješteni telefonski ili elektroničkim putem.

Ako kandidat ne pristupi testiranju ili ne predstavi usmeno četverogodišnji plan rada smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Prijavom na ovaj natječaj kandidat potvrđuje da je upoznat s pravnim temeljem prikupljanja osobnih podataka i njegove svrhe, kao i o zaštiti njihova čuvanja, te njihovim pravima, a sve u skladu s Uredbom (EU) broja 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od dana 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18).

Kandidat prijavom na ovaj natječaj daje izričitu suglasnost Gradskoj knjižnici Vukovar na prikupljanje i obradu svojih osobnih podataka u svrhe natječajnog postupka kao i suglasnost za objavu istih kao rezultata natječaja.

Prijave na natječaj sa obaveznom dokumentacijom dostavljaju se preporučenom poštom na adresu:
Gradska knjižnica Vukovar – Upravno vijeće, Trg Republike Hrvatske 4/1, 32000 Vukovar s naznakom: „Natječaj za ravnatelja/icu – ne otvaraj“.

Odluka o rezultatima bit će objavljena na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Vukovar (https://gkvu.hr/) u skladu s člankom 10. stavkom 1. točka 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15, 69/22).

Gradska knjižnica Vukovar zadržava pravo poništenja ovog natječaja.

URBROJ: 1141-2-3/2022
Vukovar 25. studeni 2022. godine.



Predsjednik Upravnog vijeća Gradske knjižnice Vukovar:
Goran Bošnjak, mag.iur.