Kategorija: Pozivi

Grad Vukovar poziva poduzetnike, pravne i fizičke osobe te predstavnike civilnog društva s područja Sotina i Lipovače na učlanjenje u Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Srijem.

LAG Srijem osnovan je kao multi-sektorsko partnerstvo javnog, poslovnog i civilnog sektora s područja Grada Iloka, naselja Mirkovci kao dio Grada Vinkovaca, općina Tovarnik, Tompojevci, Lovas, Negoslavci, Stari Jankovci, Tordinci, Nuštar, Bogdanovci, Trpinja i Borovo te s područja Grada Vukovara; prigradskih naselja Sotin i Lipovača.

LAG ima značajnu ulogu iz pozicije animacije i povezivanja ključnih ljudi i organizacija te preuzima dio odgovornosti za upravljanje programom razvoja. LAG Srijem upravlja sredstvima alociranim sukladno veličini područja koje LAG obuhvaća i broju stanovnika, a usmjeravaju se na područja i konkretne mjere koje će donijeti mjerljive rezultate.

Slijedom, donesena je Lokalna razvojna strategija LAG-a Srijem, koja se bazira na dva cilja:
1. Konkurentna poljoprivredna proizvodnja,
2. Razvoj usluga i poboljšana kvaliteta života.

Strategija LAG-a Srijem usmjerena je prije svega prema malim poljoprivrednim proizvođačima, koji kroz modernizaciju svoje proizvodnje jačaju tržišnu poziciju i konkurentnost cjelokupnog sektora. Također, sredstva strategije namijenjena su razvoju društvene infrastrukture kojom se utječe na poboljšanje kvalitete života stanovništva. Velika poduzeća i proizvođači, koji nisu mogli biti zastupljeni u strategiji dobit će svoju razvojnu priliku kroz druge fondove EU i uz podršku središnjeg ureda LAG-a.

Visina godišnje članarine za poslovni i civilni sektor je 10 kn.

Za daljnje informacije kontaktirajte:

Lokalna akcijska grupa Srijem
Regionalni poslovni centar Lovas,
Gospodarska ulica 1, 32237 Lovas

Voditelj: Albert Varga

Tel.: +385 (0)32/525-073
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.srijem.info/