Kategorija: Sport i rekreacija

Po lijepom i sunčanom vremenu Lions klub Vukovar je u subotu 14. svibnja 2022. godine u Park šumi Adica u Vukovaru organizirao sportsko-rekreativno-humanitarnu akciju „5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos" pod motom „Trčim i pomažem".

Projekt Lions kluba Vukovar koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života, boravak u prirodi te humanitarni aspekt - pomoć potrebitima.

U natjectjateljskom dijelu sudjelovale su osobe svih dobrnih uzrasta i svih psihofizičkih sposobnosti (jaslice, vrtići, osnovne i srednje škole, studenti, aktivni sportaši, rekreativci, osobe s inaliditetom, osobe treće životna dob, slijepe i slabovidne osobe...)
Oko 300 vukovaraca i gostiju popratilo je ovaj događaj u našoj prekrasnoj Park šumi Adica , a natjecalo se u 20 natjecaceljskih kategorija. Pobjednicima po kategorijama dodjeljena su zasluženo osvojena odličja.

Suorganizatori ovog projekta Lions kluba Vukovar su Grad Vukovar i Udruga Alumni vukovarskog veleučilišta. Veliku pomoć pri organizaciji ove manifestacije pružili su HGSS, Crveni križ, VU life centar, Dom Primum, vukovarski volonteri a u stručnom dijelu AK Maraton i udruga Zdravo trčanje iz Osijeka.

U ime Grada Vukovara skup je pozdravio Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje gospodin Darko Dimić te je tom je prigodom naglasio kako potporu događanjima u kojima sudjeluju građani Vukovara uvijek daje i Grad.

- Posebice dajemo potporu ovakvim sportskim događanjima u koje su uključeni naši najmlađi sugrađani kako bi od malih nogu učili o važnosti zdravog života i kvalitetnije živjeli. Akcija ima i humanitarn karakter pa je time još važnija, poručio je pročelnik Dimić.

"Cjelokupni prihod sa ove humanitarne manifestacije bit će uplaćen za korisnke projekta "Halo pomoć" - izvaninstitucionalni oblik skrbi za starije, bolesne i nemoćne osobe u gradu Vukovaru koji žive u samačkim kućanstvima" - istaknuo je predsjednik vukovarskih lionsa Igor Tot.

Bilo je prelijepo u našoj Adici što svjedoče i prekrasne fotografije koje su dostupne na slijedećoj poveznici: https://www.facebook.com/media/set?vanity=lions.club.vukovar&set=a.3214670358789414


Vaš LC Vukovar