Kategorija: Sport i rekreacija

Klub dizača utega "Vukovar" povodom deset godina svog uspješnog rada organizirao je X. "OTVORENO PRVENSTVO VUKOVARA".

Na ovom međunarodnom natjecanju nastupila su ukupno 43 natjecatelja i to 16 djevojaka i 27 mladića iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Uz redovna odličja i pehare, djevojke su nagrađene ružama, a treneri su dobili majice s logom kluba i zastavice kluba te je priređen i prigodni domjenak.

Dobri uvjeti natjecanja rezultirali su mnoštvom državnih rekorda, a ostvarili su ih Chiara Reljac iz KDU "Rječina" iz Dražica u kategoriji do 59 kg. koja je postavila nove državne rekorde u sve tri dizačke discipline za uzraste U15, U17 i U20, s podignutih 71 kg. u trzaju, 92 kg. u izbačaju i 163 kg. u biatlonu.

Po prvi puta na listi državnih rekordera našla se i mlada članica KDU "Vukovar" TANJA TURUKALO koja je u kategoriji do 76 kg. sedam puta postavljala nove rekorde u trzaju, izbačaju i biatlonu i u konačnici ostvarila rezultate od 61+78=139 kg.

"Šlag na tortu" stavio je naš NIKOLA TODOROVIĆ, do 73 kg., podigavši vrijednih 141 kg. u izbačaju, što je novi rekord za uzrast U20.

Podijeljeno je 15 pehara, a osvojili su ih: Jazmin Lenart iz kluba "Soroksar" iz Budimpešte kao najmlađa natjecateljica i Bruno Prokop iz Vukovara kao najbolji do 10 godina; Chiara Reljac iz "Rječine" iz Dražica i Mario Nikolić "Herkules" Bač su najbolju u U15, Maja Kell iz Vukovara i Betond Molnar iz Budimpešte su najbolji u U17, naši Nataša Dermiček i Nikola Todorović su najbolji u U20, dok su najbolji seniori Mirjam Dragičević iz Dražica i Kristijan Bertran iz Vukovara.

Preostalih pet pehara je pripalo ekipama, a 5. mjesto je osvojio "Herkules" iz Bača. Četvrti je "Radnički" iz Sombora, treća je "Rječina" iz Dražica, drugi je "Sorkosar" iz Budimpešte, a ekipni pobjednik natjecanja je KDU "Vukovar".

Čestitamo svim članovima kluba na novom uspjehu!