Kategorija: Sport

Odlukom izbornika Hrvatske dizačke Reprezentacije Boška Čavke, dvije mlade Reprezentativke Kluba dizača utega "Vukovar", Hermana Dermiček i Ana Crnjac, imat će priliku braniti boje Republike Hrvatske na predstojećem Prvenstvu Europe za seniore, koje se od 06.do 13. travnja održava u Gruziji.

Hermana će nastupiti u kategoriji do 76 kg., Ana u kategoriji +87 kg. a Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati još Marina Marković do 55 kg. iz KDU "Osijek", te Amar Musić do 89 kg. iz KDU "Split-Matadura" i Ensar Musić do 98 kg. iz KDU "Kaštela".

Što se plasmana tiče, teško je išta prognozirati, jer ovo je prvo Prvenstvo Europe, koje se održava po novim težinskim kategorijama, održava se u pred olimpijskoj godini, Prvenstvo je jedno od kvalifikacijskih natjecanja za plasman na Olimpijske igre, te se očekuje velik broj sudionika i mnoge će reprezentacije zbog bodova za Olimpijadu nastupiti sa maksimalnim brojem natjecatelja.

Plasman Hermane i Ane na ovom Prvenstvu Europe je bitan, ali nije primaran, jer je i sam nastup na seniorskom EP za ove mlade sportašice uspjeh s obzirom da su po uzrastu još kadetkinje, a natjecanje će im poslužiti za stjecanje sportskog iskustva i kao poticaj za budući napredak.

Poželimo Hermani i Ani uspješan nastup u Gruziji i da dostojno predstave svoj klub, svoj Vukovar i Republiku Hrvatsku na ovoj smotri najboljih dizača utega Europe!

Uprava kluba