Kategorija: Sport

Mladi članovi Kluba dizača utega "Vukovar", tijekom prošle godine, uspješno su nastupili na svim natjecanjima po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim turnirima u zemlji i inozemstvu, branili boje Republike Hrvatske na Europskim Prvenstvima, Kupu Europske unije, Mediteranskom Kupu, XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju pod pokroviteljstvom IWF (svjetske dizačke federacije) a klub je uspješno organizirao međunarodne turnire "Otvoreno Prvenstvo Vukovara" povodom Rođendana kluba i "Kup Grada Vukovara" povodom Dana Grada.

Teško je bilo sve uspješne nastupe sumirati, ali došli smo do impozantnih brojki od 67 odličja sa Prvenstava Hrvatske, 82 nova državna rekorda i 11 nastupa za Hrvatsku Reprezentaciju.

Toliko odličja je bilo moguće osvojiti nastupom na svim Prvenstvima Hrvatske U15, U17, U20 i seniore u obje spolne konkurencije a odličja se dodjeljuju u sve tri dizačke discipline.

Titule pojedinačnih Prvaka Hrvatske u svojim kategorijama su osvajali : Željka Miljković, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Srđan Mrđenov, David Todorović i Nikola Todorović.

Djevojke su u ekipnom Prvenstvu Hrvatske druge a u Kupu RH četvrte, dok su dečki šesti u Prvenstvu i sedmi u Kupu za seniore a nastupaju sa ekipama sastavljenim od natjecatelja mlađih uzrasta.

Državni rekorderi za mlađe uzraste su : Željka Miljković sa 9 rekorda, Nataša Dermiček sa 36, Hermana Dermiček sa 21, Ana Crnjac sa 12 i Nikola Todorović sa 4 postavljena rekorda.

U dresu sa Državnim Grbom, nastupile su Željka Miljković i Nataša Dermiček u Ljubljani na XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju, gdje je Željka u konkurenciji "kids" U12 bila pobjednica a Nataša je treća u konkurenciji "girls" U14.
Nataša Dermiček, Hermana Dermiček i Nikola Todorović, nastupili su na VI. Kupu Europske unije u Irskoj, gdje je Nataša sedma, Hermana osma, dok Nikola osvaja brončano odličje.
Na seniorskom Prvenstvu Europe održanom u Gruziji, Ana je deseta a Hermana petnaesta.
U Rumunjskoj je održano juniorsko Prvenstvo Europe i Ana osvaja četvrto a Hermana osmo mjesto.
San Marino je bio organizator Mediteranskog Kupa i bilo je ugodno slušati Hrvatsku Himnu jer je Ana osvojila tri zlatna odličja a Hermana je bila peta i dva puta šesta.

Na osnovu ostvarenih rezultata tijekom 2019. godine , četiri naše članice Hermana Dermiček, Željka Miljković, Nataša Dermiček i Ana Crnjac sukategorizirane sportašice Hrvatskog olimpijskog odbora sa zvanjem "Vrsni sportaš" i jedino one u našem Gradu imaju to zvanje.

Pripreme za novu natjecateljsku sezonu su već počele i klub poziva vukovarsku mladež da nam se pridruži i budu sudionici nekih budućih uspjeha.

Uprava kluba