Kategorija: Sport

Kadeti Vaterpolo kluba Vukovar bili su za vikend 18.-19. siječnja 2020. u Rijeci na završnom turniru majstorice u kategoriji kadeta za ulazak u finale Prvenstva Hrvatske gdje su se pored naših dečkiju plasirale i ekipe Vk Opatije(podskupina Rijeka) i ZPK Zagreb (podskupina Zagreb). Najbolji od ove tri ekipe si osigurava plasman na finale Prvenstva Hrvatske koje će se održati od 30. 01. do 02. 02. na Korčuli.

U prvoj utakmici protiv Opatije smo izgubili 26:6. Vjerujemo da je naše naše mlade igrače impresionirao Riječki bazen i balon pod kojim su igrali, uz svakako nedvojbeno kvalitetnu ekipu Opatije. To je bila utakmica u kojoj nam gotovo ništa nije polazilo za rukom, u kojoj naši igrači nijednom nisu uplivali prema golu, a upravo taj način igre nas je krasio kroz cijele kvalifikacije. Stoga ne čudi ovakav rezultat.

Drugu utakmicu smo igrali u nedjelju 19.01. protiv ekipe ZPK iz Zagreba i odigrali smo puno bolje nego prethodnog dana te izgubili rezultatom 18:17. To je bila jedna dinamična, zanimljiva i neizvjesna utakmica na kojoj je suđeno skoro 40 isključenja i veliki broj peteraca u kojoj smo ostali bez 5 igrača koji su izašli sa tri osobne. Bez obzira na sve, mi smo imali aktivan rezultat cijelo vrijeme i na kraju smo nesretno i nespretno primili gol 3 sekunde prije kraja, naravno iz peterca, kao svojevrsne „krune“ niza čudnih sudačkih odluka.

Ovdje moramo istaknuti da je naša ekipa kadeta sastavljena većinom od igrača mlađih kadeta, odnosno da imamo samo četiri igrača u godištu, dok su svi ostali mlađi i zato je ovaj rezultat jedan veliki uspjeh ove ekipe. Odigravanja majstorice, praktički zadnjeg kola prije finala Prvenstva Hrvatske i sudjelovanje na ovakvom turniru u Rijeci za naše kadete je završetak Prvenstva kakvog su samo mogli sanjati i zato im je ovaj boravak u Rijeci bio i nagrada za sve što su napravili ove sezone. Želimo se također zahvaliti Marsoniji, kao i njihovim igračima, jer su i njihova tri igrača igrala za nas ova dvije utakmice.

I na samom kraju, želimo istaknuti da ne znamo je li se do sada uopće dogodilo u novijoj hrvatskoj vaterpolo povijesti da jedan klub koji tako kratko postoji igra majstoricu za finale Prvenstva Hrvatske, a nama bi se to moglo dogoditi u dvije kategorije. I zato sve čestitke našim igračima i treneru na svemu što su do sada napravili i pokazali da se rad i trud uvijek isplati!