Kategorija: Sport

Po Kalendara natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, prvo ovogodišnje natjecanje dizača utega, održano je u Vukovaru u organizaciji KDU "Vukovar".

U borbi sa kilogramima, ogledali su se natjecatelji iz svih hrvatskih klubova a na programu je bilo Prvenstvo Hrvatske za juniore U20 i mlađe seniore U23.

Dobri uvjeti natjecanja koje pruža Sportska dvorana u Borovu naselju i dobra organizacija natjecanja, omogućili su postizanje dobrih rezultata a granice državnih rekorda, pomjerane su 14 puta.

Najviše uspjeha prema očekivanju, imali su mladi članovi KDU "Vukovar", osvojivši 5 titula Prvaka Hrvatske u ženskoj konkurenciji i 2 titule u muškoj uz 3 druga mjesta.

Prvaci Hrvatske su: Nataša Dermiček, Željka Miljković, Emina Kondić, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Srđan Mrđenov i Nikola Todorović a drugi su bili David Miljković, Saša Dobrijević i David Todorović.

Pehari za ekipne pobjednike u obje spolne konkurencije uzrasta U20, krasit će vitrine KDU "Vukovar".

Hermana Dermiček i Dino Đale (Solin), apsolutno su najuspješniji u uzrastu U20 a Đurđica Mijanović (Solin) i Luka Perko (Metalac Zagreb) su apsolutno najuspješniji u uzrastu U23, dok su pehare kao najmlađi Prvaci Hrvatske primili Željka Miljković i Nikola Todorović iz KDU "Vukovar".

Od 14 postavljenih novih državnih rekorda 12 su postavili članovi KDU "Vukovar" i to Nataša Dermiček sa 6 rekorda u kategoriji do 45 kg. u izbačaju sa 56 kg. i biatlonu sa 101 kg. a rekordi su za uzraste U15, U17 i U20. Nikola Todorović je u kategoriji do 67 kg. sa 85 i 90 kg. u trzaju , 106 i 110 kg. u izbačaju i 196 i 200 kg. u biatlonu, postavio rekorde za uzrast U15.

Čestitamo svim našim natjecateljima i njihovim trenerima na ostvarenim uspjesima !

Uprava kluba