Kategorija: Sport

U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku 20.11.-22.11.2020. održano je državno prvenstvo i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici.
U petak 20.11. održano je 29. Ekipno i pojedinačnog prvenstvo Hrvatske za sve kategorije. Gimnastički klub Vukovar imao je jednu, ali vrijednu, predstavnicu Moniku Zovko. Monika se natjecala u vrhunskom A programu, stala uz najuspješnije gimnastičarke Hrvatske i predstavljala naš grad i klub. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, u vrlo jakoj konkurenciji, Monika se natjecala u kategoriji mlađe juniorke, pojedinačno u dvije discipline, nastupila je na tlu i preskoku. Na tlu je Monika osvojila 6. mjesto, a na preskoku 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom. Moniki je ovo prva osvojena medalja u vrhunshom A programu.
U subotu 21.11. održana je 20. Završnica KUPA Hrvatske u B programu. Uz Moniku Zovko nastupile su Maja Kell i Ela Vojtkiv. Maji i Eli je ovo prvi nastup na Završnici B programa,a natjecale su u višeboju u kategoriji juniorke. Maja Kell je osvojila 16. , a Ela Vojtkiv 18. mjesto. Monika se natjecala u kategoriji mlađe juniorke, u disiplini višeboj osvojila je 1. mjesto u jakoj i brojnoj konkurenciji i potvrdila prošlogodišnju titulu prvakinje u istoj kategoriji. U 2018. godini Monika je bila najuspješnija kadetkinja, a u 2019. I 2020. godini najuspješnija mlađa juniorka Hrvatske u B programu. Navedeni rezultati dokaz su kvalitetnog i kontinuranog rada Monike i trenerskog tima, kao i razlog velikog zadovoljstva uprave GK Vukovar.