Kategorija: Sport

U ovim vrućim ljetnim danima, dok većina vukovarskih sportaša miruje, mladi članovi Kluba dizača utega "Vukovar", dižu tone i tone utega, pripremajući se za predstojeće Prvenstvo Europe za uzrast U17 u Poljskoj.

Na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega Kadeta, koje će se održati od 20-27. kolovoza nastupit će 233 natjecatelja iz 31 zemlje, a među njima i troje Vukovaraca.

Odlukom Izbornika mlade hrvatske reprezentacije boje Republike Hrvatske na ovom natjecanju, branit će NATAŠA DERMIČEK do 55 kg, NIKOLA TODOROVIĆ do 73 kg. i DAVID TODOROVIĆ do 81 kg.

Imati troje natjecatelja u hrvatskoj reprezentaciji na Prvenstvu Europe nije mala stvar i u klubu su ponosni na svoju djecu, koja će dostojno predstavljati, svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku u Poljskoj, a očekuju se plasmani među prvih petnaest.

Na spisku Izbornika za ovo natjecanje bilo je i ime Srđana Mrđenova te da je ostvaren njegov nastup bio bi to povijesni trenutak za vukovarski sport, nastupom četiri Vukovarca u hrvatskoj reprezentaciji. Nažalost, to se neće dogoditi jer Srđan je privatne obveze stavio ispred reprezentativnih i opravdano je skinut sa spiska putnika za Poljsku.

Prije odlaska u Poljsku, naši reprezentativci će uz ostale natjecatelje kluba nastupiti 14.kolovoza u Splitu na Prvenstvu Hrvatske za uzraste U20 i U23 i s tog natjecanja se očekuju dobre vijesti o osvajanju novih odličja i titula prvaka Hrvatske.