Kategorija: Sport

U gradu Jeddahu (Đedi) u Saudijskoj Arabiji, održava se Prvenstvo svijeta u dizanju utega za natjecatelje do 17 godina, na kojem će nastupiti 223 natjecatelja iz 51 zemlje.

Boje Republike Hrvatske na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega svijeta, branilo je dvoje članova Kluba dizača utega "Vukovar" i to veoma uspješno, postavivši šest novih državnih rekorda.

NATAŠA DERMIČEK je nastupila u kategoriji do 59 kg. i sa rezultatima od 53 kg. u trzaju, 66 kg. u izbačaju i 119 kg. u biatlonu, plasirala se na deseto mjesto.
Tijekom natjecanja Nataša je pet puta pomjerala granice državnih rekorda za kadetkinje sa 53 kg. u trzaju,64 i 66 kg. u izbačaju i 117 i 119 kg. u biatlonu.

NIKOLA TODOROVIĆ je nastupio u kategoriji do 73 kg. i sa rezultatima od 110 kg. u trzaju, 134 kg. u izbačaju i 244 kg. u biatlonu, zauzeo je deveto mjesto.
Rezultat u trzaju je izjednačen državni rekord Korina Prijića a rezultat u biatlonu je novi državni rekord.

Prije odlaska u Saudijsku Arabiju, priželjkivali smo plasmane u prvih petnaest a evo, ostvarenja naših mladih reprezentativaca su daleko bolja!

Tijekom ove godine unatoč koroni, naši mladi Reprezentativci, pronosili su ime Vukovara nastupima u dresu sa državnim grbom na Kupu Europske unije te na Europskim i Svjetskim prvenstvima na Malti, Uzbekistanu, Poljskoj i Saudijskoj Arabiji te njihovi nastupi na ovim natjecanjima nisu slučajnost !

Nadamo se da će ove mlade promotore Vukovara u svijetu, prepoznati i odgovorni u Gradu Vukovaru i Zajednici športskih udruga Vukovara i omogućiti im bolji tretman, kako bi ostvarili još bolje rezultate, a dosadašnjim ostvarenjima su dokazali da to i zaslužuju!

Čestitamo Nataši i Nikoli na ostvarenom u Saudijskoj Arabiji !

Uprava kluba