Kategorija: Sport

U subotu, 30. travnja 2022. u Vukovaru je u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, a povodom Dana grada Vukovara, održan kadetski i juniorski šahovski turnir „Vukovaru na dar mladi igraju šah“.

Na turniru koji je održan uz potporu Grada Vukovara i brojnih drugih sponzora, nastupilo je ukupno 102 mlada šahista u kategorijama U12, U16 i U20 dok su se medalje, osim u glavnim kategorijama, dijelile i u potkategorijama do 8, 10, 12 i 14 godina.
U kategoriji U12 1.mjesto osvojio je Dominik Brleković iz ŠK Ferit-Osijek, 2.mjesto Helena Kosina iz ŠK Ferit-Osijek te 3.mjesto Zvonimir Buljić iz ŠK Ferit-Osijek.
U kategoriji U16 1.mjesto osvojila je Milana Babić iz ŠK Slavonac iz Gradišta, 2.mjesto Fran Mandarić iz ŠK Slaven iz Vukovara te 3.mjesto Nikola Konjević iz ŠK Slaven iz Vukovara.
U kategoriji U20 1. mjesto osvojila je Ester Jurić iz ŠK Amater iz Stizivojne, 2.mjesto osvojio je Aleksandar Mudrinić iz ŠK Trpinja dok je 3. mjesto pripalo Ivanu Neferanoviću iz ŠK Vinkovci.

Naši članovi ostvarili su sljedeće rezultate:
Fran Mandarić – 1.mjesto M16,
Nikola Konjević – 1.mjesto M14,
Borna Radić – 2.mjesto M14,
Duje Mandarić – 3.mjesto M12,
Petar Marušić – 2.mjesto M10,
Davor Padežanin – 2.mjesto M8,
Iris Špehar – 3.mjesto Z10,
Marijana Radmanić – 3.mjesto Z8.

Od naših članova sudjelovali su još Jonjić Filip, Blažević David, Stanivuković Alek, Radmanić Jura, Bebek Anja, Erceg Jelena, Špehar Marko, Sučić Marin, Andrić Sara, Sauka Marija, Kajinić Tia, Sauka Petar, Matak Andro, Sauka Šimun, Šeper Marko, Konjević Aleksa te također postigli izvrsne rezultate.

Otvorenju turnira prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić te tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Vukovara Tonko Sabljić koji su poželjeli natjecateljima puno dobrih poteza te odigrali revijalnu partiju šaha.
Ovom prilikom u našem su gradu nastupili i šahisti iz Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, Trpinje, Strizovjne, Zadra, Osijeka, Babine Grede, Velimirovca, Gradišta, Đurđenovca te Zagreba.
Čestitamo svim našim članovima kao i svim ostalim natjecateljima i veselimo se sljedećem turniru gdje se opet nadamo ugostiti ovako veliki broj mladih šahista.