Kategorija: Sport

U Zagrebu je 12. I 13.11.2022. održano Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. U Slobodnom i Obaveznom programu održano je pojedinačno višebojsko prvenstvo, a u svakoj od kategorija maksimalno je moglo nastupiti samo deset natjecatelja. Kvalifikacije za ovo prvenstvo trajale su od početka natjecateljske sezone 2022. godine, a zbrajao se najbolji rezultat iz proljetnog dijela sa najboljim rezultatom iz jesenjeg dijela. Uprava i treneri GK Vukovar ponosni su što na ovom prvenstvu imaju svoje predstavnice i to u svim kategorijama, u kojima su se i natjecali u 2022. godini, ukupno šest natjecateljica u Obaveznom i jedna natjecateljica u Slobodnom programu.
U sportskom centru Lučko okupile su se najbolje gimnastičarke i gimnastičari Hrvatske, a natjecanje se odvijalo u dva dana.
U subotu 12.11. održano je PH za Apsolutni i i Slobodni program. U Slobodnom programu natjecala se Monika Zovko u kategoriji Juniorke i odlično odradila natjecanje. Posebno je bio zapažen nastup na Tlu gdje je Monika dobila i najveću ocjenu u svojoj kategoriji. Konkurencija je bila vrlo jaka, a na kraju natjecanja Monika je osvojila 2. mjesto i okitila se srebrnom medaljom. Monika je još jednom dokazala da je i dalje u samom vrhu u Slobodnom programu.
U nedjelju 13.11. održano je Višebojsko prvenstvo Hrvatske u Obaveznom programu. Najmlađa predstavnica GK Vukovar bila je Hana Antunić, koja se natjecala u kategoriji Kadetkinje i osvojila 7. mjesto. U kategoriji Mlađe juniorke natjecala se Atina Simić osvojila je 10. mjesto. U kategoriji Juniorke GK Vukovar imao je dvije predstavnice, Valentina Mrkonja osvojila je 4. mjesto, a Maja Kell 10. mjesto. U najstarijoj kategoriji Mlađe seniorke natjecale su najiskusnije natjecateljice, Miljana Poznanović osvojila je 5. mjesto, a Nikolina Velikić 7. mjesto.