Grad Vukovar

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu u Upravni odjel za prostorno uređenje i imovinu Grada Vukovara, na radno mjesto viši stručni suradnik za provedbu dokumenata prostornog uređenja – 1 izvršitelj (m/ž) na neodređeno vrijeme, objavljen u „Narodnim novinama br. 39/24 dana 3. travnja 2024. godine i na službenoj internetskoj stranici Grada Vukovara www.vukovar.hr, objavljuje POZIV na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti (pisano testiranje i intervju)

Sukladno obavijesti vršitelja usluga Vuka d.d., u vremenskom razdoblju lipanj – studeni 2024. godine izvodit će se radovi na kanalima i ostalim građevinama za detaljnu melioracijsku odvodnju na području grada Vukovara, prema priloženoj preglednoj karti kanalske mreže.

14 Seniorskih odličja za Vukovarce na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku

N 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara usvojene su sve točke dnevnoga reda.

Projekt vukovarskih gimnazijalaca "Mikroedukacijama do makrorezultata" odabran kao jedan od najkreativnijih, najizvedivijih i održivih projektnih ideja koje su zaprimljene putem natječaja EkoVizija.

Vijenac Grada Vukovara položilo je izaslanstvo predvođeno zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem.

Vukovarski mališani kroz interaktivne brošure imali su prilike učiti o važnosti obnovljivih izvora energije.

Svijeću je podno Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku upalio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Dana 11.travnja 2024.godine u izložbenom paviljonu Gradskog muzeja Vukovar otvorena je izložba Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti u suradnji Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar i Memorijalne zbirke Jozo Kljaković iz Zagreba.

Predstavljeni su dijelovi umjetničke autorske Zbirke tkanja i tapiserija Ivana i Ane Tomljanović, uz slike i crteže sakralne tematike Joze Kljakovića iz fundusa Memorijalne zbirke.


Ovim izložbenim projektom ostvarena je suradnja objedinjena u sakralnoj tematici kao rezultat kustoskog projekta kustosica i voditeljica zbirki Marije Šarić-Ban (Narodni muzej Zadar, Etnološki odjel) i Lidije Fištrek (Memorijalna zbirka Jozo Kljaković, Zagreb). Gostujuća izložba Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti u Gradskom muzeju Vukovar u Dvorcu Eltz u Vukovaru, objedinjena je u sakralnoj tematici iz fundusa obiju zbirki (Tomljanović-Kljaković).


Okupljene je pozdravila ravnateljica Ana Filipović, dok su o izložbi govorile kustosice izložbe Marija Šarić-Ban i Lidija Fištrek koje su pojasnile da ovom izložbom i provedenim istraživanjem promiču stvaralaštvo Ane Tomljanović i Ivana Tomljanovića, kao i Joze Kljakovića, jednog od najvažnijih umjetnika 20. stoljeća.

Suradnjom i povezivanjem triju institucija u kulturi, Gradskog muzeja Vukovar, Memorijalne zbirke Jozo Kljaković i Narodnog muzeja Zadar, ostvarena je razmjena u okviru izložbenog programa u Zadru, Zagrebu i Vukovaru.

U ime grada Vukovara izložbu je otvorila Ružica Marić, savjetnica za kulturu gradonačelnika grada Vukovara, te se zahvalila za niz godina prijateljske suradnje sa gradom Zadrom i Zagrebom.


Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zadarske županije, Grada Zagreba i Grada Vukovara.
Gostujuću izložbu Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti u Gradskom muzeju Vukovar možete pogledati do 15.svibnja 2024.godine.
Foto: Miroslav Šlafhauzer

Izložba je otvorena do 10. svibnja 2024. godine.