Kategorija: Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2017

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček primio je polaznika jubilarnog 20. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić" koji su Vukovar posjetili u okviru svojega studijskog putovanja.
Zamjenik gradonačelnika Pavliček zahvalio se Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić" koja svake godine prilikom obilaska Slavonije, organizira posjetu našem gradu i to upravo ususret Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.
„I ove se godine 17 polaznika škole iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja došlo pokloniti žrtvi Vukovara, ali i informirati se o aktualnoj situaciji u Vukovaru te suživotu," rekao je zamjenik Pavliček.
Škola je ustrojena u lipnju 1998. godine odlukom prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, a ovo je najbrojniji naraštaj u kojemu je njih čak sedam je iz susjednih država. Pored visokih dužnosnika MORH-a i OSRH među polaznicima su bili i visoki časnici iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.