Kategorija: Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2019

 

U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. godine održan je tradicionalni XIV. znanstveno-stručni simpozij „Ratna bolnica Vukovar 1991. godine - dr.Juraj Njavro".

Organizator simpozija su Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana, a pokrovitelji su Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Akademija medicinskih znanosti, Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovara.

Simpoziju je nazočio ministar zdravstva Milan Kujundžić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček te brojni drugi uvaženi uzvanici i gosti. 

Osim brojnih stručnih predavanja, simpozij je prilika za susrete liječnika koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, ali i za promicanje istine o ulozi i važnosti vukovarske ratne bolnice kao simbola hrvatske patnje, stradanja, ali i hrabrosti.