×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/01/15/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/01/15/05
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sastali su se 15. siječnja ispred srednje Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru s roditeljima učenika koji su do daljnjega odlučili ne slati djecu na nastavu zbog iznimno loših uvjeta i brige za njihovo zdravlje. Naime, obnova navede škole traje već gotovo tri godine i strpljenje korisnika sve je manje.

Ministar Jovanović pozvao je roditelje da zajednički iznađu rješenje kako bi djeca što prije krenula s nastavom te izjavio kako nije problem novac, jer novca ima i škola bi već sutra mogla biti obnovljena: „Problem je izvođač radova, a nastao je zbog neadekvatne javne nabave u kojoj su se uvijek nudile cijene ispod ekonomske prihvatljivosti, a onda su propadali i izvođač i kooperanti" . Roditeljima je poručio kako se radovi neće ubrzati zato što djeca ne idu u školu i kako je od županijskih vlasti dobio informaciju da učenici Tehničke škole nastavu mogu pohađati u tri druga školska objekta u Vukovaru, na što je dio roditelja reagirao rekavši kako to nije moguće, jer je riječ o 470 učenika raspodijeljenih u 37 odjeljenja. Ministar Željko Jovanović je obećao roditeljima kako će učiniti sve što je potrebno ne bi li obnova škole završila u što kraćem roku.

Gradonačelnik Željko Sabo ponudio je tijekom susreta s roditeljima prostor nekadašnje Carinarnice u Vukovaru za privremeno održavanje nastave te rekao da se u ovom slučaju radi o spletu nesretnih okolnosti, jer se na natječaje za izvođenje radova obnove škole išlo ispod svake cijene.

{gallery}2013/01/15/05{/gallery}