×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/01/17/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/01/17/01
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je u prostorijama gradske vijećnice studente sveučilišta St. Olaf iz SAD-a pod vodstvom J. Patrick Dalea- profesora političkih znanosti. Već petu godinu za redom studenti iz američkih sveučilišta dolaze u posjetu gradu Vukovaru u cilju informiranja o trenutnom stanju u Hrvatskoj, susjednim zemljama a prvenstveno o stanju u Vukovaru danas.

Gradonačelnik Željko Sabo odgovarao je na pitanja studenata koja su se ticala pozitivnih promjena koje su se dogodile i koje se događaju u samome gradu, o odražavanju ulaska Hrvatske u EU na sam Vukovar, međusobnim odnosima danas usporedno sa odnosima prethodnih godina. „Unatoč nesreći i ratu te ratnim stradavanjima u Vukovaru je postignut mir i novi život. Naravno da se i danas osjećaju posljedice stravičnih događaja, ali uz toleranciju, zajedništvo i posebno vjeru u Boga napredujemo u ekonomskom, gospodarskom i socijalnom smislu. Vukovar može biti primjer cijelome svijetu kako uspostaviti mir i kako odlučno reći NE novim sukobima u cilju mirnog suživota."- istaknuo je gradonačelnik Željko Sabo.

„Kao i prethodnih godina, pa tako i ove, oduševljeni smo srdačnim dočekom vašeg gradonačelnika Željka Sabe koji je na svoj originalan i zanimljiv način pokušao realno prikazati sliku današnjeg Vukovara u odnosu na prošlost. Iskrenost i sam pristup gospodina gradonačelnika studente je motivirao za daljnju edukaciju i informiranje o Vukovaru i Hrvatskoj." – rekla je jedna od članica Nansen dijaloga, centra iz Osijeka koji je organizirao posjet samome Vukovaru.

Nakon posjeta Hrvatskoj odnosno Zagreba, Osijeka i Vukovara studenti će posjetiti i Beograd.

{gallery}2013/01/17/01{/gallery}