×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/03/06/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/03/06/02
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas u svom uredu članove Udruge srednjoškolaca, na čelu s predsjednikom usredHR Filipom Markanovićem, koji mu je uručio zahvalnicu za njegov doprinos u razvoju Udruge srednjoškolaca Vukovar koja je djelovala na lokalnoj razini te se razvila u prvu nacionalnu Udrugu srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj.

Udruga srednjoškolaca (usredHR) proizašla je iz Udruge srednjoškolaca Vukovar, sa ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

Ideja Udruge srednjoškolaca je srednjoškolcima pružiti mogućnost informiranja, educiranja i afirmiranja, razvijajući se u različitim pravcima kroz suradnju sa svojim vršnjacima angažiranjem na različitim projektima.

Glavni ciljevi ove skupine su promicanje prava učenika, promoviranje tolerancije, kulture različitosti i nenasilja te općenito informiranje učenika o svemu u vezi obrazovanja.

Predsjednik usredHR Filip Markanović, iskoristio je priliku i pozvao gradonačelnika grada Vukovara, ali i građanke i građane, da im se pridruže na humanitarnom turniru koji će se održati 12. travnja ove godine u suradnji sa UNICEF-om u sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć u poboljšanju obrazovanja djece Afrike. Više o samom humanitarnom turniru moći će se pročitati uskoro na stranici usred.hr

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pohvalio je rad Udruge srednjoškolaca te poželio puno sreće u njihovim daljnjim aktivnostima.

{gallery}2013/03/06/02{/gallery}