×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/06/26/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/26/06
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

 Republika Hrvatska će od 29. lipnja do 10. srpnja ove godine biti domaćin prvih Svjetskih umjetničkih igara, a Grad Vukovar je jedan od domaćina zajedno sa Ludbregom, Umagom i Zagrebom.

„Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku" slogan je 1. Igara na kojima će sudjelovati umjetnici svih umjetničkih igara i disciplina, a neke od njih su slikarstvo, kiparstvo, fotografija, izrada nakita, keramike, književnost, kazalište, filmske, glazbene i plesne discipline...

Igre će se tradicionalno održavati svake druge godine u drugoj zemlji domaćinu, a Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara.

Svečano otvorenje Svjetskih umjetničkih igara 2013. održat će se u nedjelju 30. lipnja u Vukovaru s početkom u 21,00 sat u hotelu „Lav".

U Vukovaru igre će se odvijati na sljedećim lokacijama: Radnički dom, Gradska knjižnica Vukovar, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom, Gradski muzej Vukovar, Trg ispred Veleprometa, Vrtna restauracija u Borovu Naselju i u restoranu Golubica.

U Republici Hrvatskoj će nastupati preko 500 umjetnika, s tim da će u Gradu Vukovaru sudjelovati njih preko 200, a dolaze iz Hrvatske, Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda i Crne Gore.

Na medijskoj konferenciji održanoj danas u Vijećnici Gradske uprave gradonačelnik Željko Sabo ukratko je predstavio plan i program 1. Svjetskih umjetničkih igara izražavajući zadovoljstvo što je upravo naš grad domaćin ovakvog događaja. U nadi da neće nedostajati zanimljivih sadržaja, pozvao je sve građanke i građane grada Vukovara da se pridruže raznim kulturnim i kreativnim manifestacijama, ulaz je slobodan.

{gallery}2013/06/26/06{/gallery}