{gallery}2016/11/15/02{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić i zamjenik Pilip Karaula osvrnuli su se na konferenciji za novinare na reakcije iznesene na svečanoj sjednici Županijske skupštine održane povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije, a vezano uz Zaključak o Kanalu Dunav-Sava koji je nedavno usvojen na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.

„Na svečanoj je sjednici Županijske skupštine Višenamjenski kanal Dunav-Sava opet potenciran kao najvažniji strateški projekt u našoj županiji. Građani i gradski vijećnici inicirali su ovu konferenciju za novinare jer smo iznenađeni se i dalje potencira projekt znajući da smo jednoglasno donijeli Zaključak kako Višenamjenski kanal Dunav-Sava, a pogotovo Bazenska luka Bršadin nisu u interesu građana grada Vukovara", naglasio je Gavrić te dodao - „Ovim putem apeliramo da se o tom kanalu više na raspravlja na razinama koje nisu prikladne, nego da o projektu odluče Hrvatski sabor i Vlada RH kojima smo uputili Zaključak s tematske sjednice. Apeliram i na Vladu Republike Hrvatske koja dolazi u Vukovar da sve snage usmjere na razvoj gospodarstva u Vukovaru jer će se na taj način razvijati i postojeća Luka Vukovar sa svojim kapacitetima, a želimo da se logistički centar gradi uz Dunav koji je plovan 365 dana godišnje. Vođeni tom mišlju, nadamo se da će Vlada RH i Hrvatski sabor uvažiti naš Zaključak" rekao je Gavrić.

Zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Pilip Karaula rekao je kako sve stručne službe raznih profila govore isključivo o štetnosti kanala te je konstatirao kako bi kanal bio posljednji čavao u lijesu grada Vukovara. „U trenutku kada se grad stabilizira i kada napokon postaje zanimljiv i poduzetnicima, sada bi ga trebalo prokopati i razdvojiti, oduzeti mu luku i poziciju", upitao je Karaula te dodao kako je mišljenja da se u navedenom slučaju ne radi o politici nego o pogodovanju izrazito jakim građevinskim lobijima koji u projektu vide veliku investiciju u narednom desetljeću koja će im priskrbiti velike svote novca.