{gallery}2016/12/28/01{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić i hrvatski branitelji Vukovara posjetili su Lašvansku dolinu u Novom Travniku.

Susreti i prijateljstvo branitelja Vukovara te dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Srednjobosanske županije traje već dugi niz godina.
Tom prilikom Gavrić je rekao kako uvijek rado boravi u Lašvanskoj dolini, a posebno ga veseli što su ovaj put u Novom Travniku i vukovarski branitelji, gosti branitelja UNRO HVO Srednjobosanske županije.

„Rado smo se odazvali pozivu, a isto tako raduje me i dolazak dragovoljaca Domovinskoga rata HVO-a u Vukovar, koji svake godine, posebno na godišnjicu pada Vukovara, pojedinačno i organizirano, stižu u naš grad i s dužnim pijetetom klanjaju se brojnim žrtvama Vukovara., a to govori kako je žrtva našega grada duboko ukorijenjena u svijest i srca ovdašnjih ljudi, što iznimno cijenimo i poštujemo“, rekao je Gavrić te dodao kako je veliko poštovanje žrtvi Vukovara odao pukovnik HVO-a, Travničanin, Marinko Jurišić Špiro koji je u Vukovar pješačio te donirao sredstva u svrhu obnove Vodotornja.

Predsjednik županijske UNRO HVO-a, Jozo Stojak Mungos kazao je kako Udruga baštini tradiciju druženja s braniteljima Vukovara.


Gavrić je s braniteljima i njihovm domaćinima položio cvijeće i upalio svijeću uz spomen-obilježje palim braniteljima, pripadnicima HVO-a, na Gradskom trgu u Novom Travniku, a posjetili su i Javnu ustanovu „Duga“ koja skrbi za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama i tom prilikom uručili novčanu donaciju.

Vukovarce je pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća Novog Travnika, Fabo Stanić, a u Gradskoj sportskoj dvorani, odigrana je malonogometna utakmica s domaćinima