×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/11/15/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/11/15/01

{gallery}2015/11/15/01{/gallery} U okviru popratnog službenog programa Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2015. „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" u Pastoralnom centru "Sv. Bono" Franjevačkog samostana u Vukovaru dana 15. studenog 2015. godine mnoštvu okupljenih predstavljena je zbirka pjesama "Vukovarska čežnja" autora Domagoja i Krešimira Jakumetovića.

Pozdravnu riječ uputio je župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru i gvardijan Franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić, u ime izdavača "U pravi trenutak" okupljenima se obratio dr. Ivan Zirdum, teolog, a kratko razmatranje zbirke dao je i dr. Stanislav Šota, teolog. Predstavljanje zbirke vodila je profesorica Nevenka Špoljarić.
Pjesme, koje su nastajale tijekom 2013., 2014. i 2015. godine, prema samim riječima autora, napisane su "upravo iz razloga da bi probudile i sačuvale duh napaćenoga vukovarskoga naroda i vratile mu onu istu vjeru i nadu koju je imao u najtežim vremenima" te "kao svjedočanstvo svim novim naraštajima koji dolaze da se nikad ne zaborave heroji Vukovara, ti hrabri ljudi naše domovine; da se nikada ne zaboravi Grad heroj, temelj na kojem se stvarala i na kojem je stvorena naša hrvatska država, gdje je neprijatelj iskazao sav svoj gnjev, moć i silu, a na kraju se toliko slomio da više nije imao snagu za daljnju agresiju i pustošenja".

Odabrane stihove posvećene vukovarskim herojima, poginulim i preživjelim braniteljima Vukovara te napaćenom vukovarskom puku, Gradu i Dunavu čitali su Marija Šešo, Klaudija Gojani, Andreja Boras, Tomislav Abramović, Amalija Lovrić i Davorka Krajnović, a tri uglazbljene pjesme izveli su Zoran Hornjak, Dragutin Zeljković-Cane i vokalno-instrumentalni sastav župe Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru "Susreti".