Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara polaganjem aranžmana i paljenjem svijeća obilježio je godišnjicu pogibije Petra Kačića, jednom od poginulih zapovjednika obrane gradskog naselja Sajmište.

Petar Kačić, ratnog imena „Srednji Bojler" bio je zapovjednik obrane Sajmišta, dijela Vukovara koji je bio najizloženiji učestalim žestokim pješačkim napadima udruženih srbočetničkih paravojnih postrojbi i JNA, obilno potpomognutih neprestanim granatiranjem. Poginuo je u borbama prije točno 27 godina, 2. listopada 1991. godine. Preživjeli branitelji podsjećaju da je Kačić smrtno stradao nakon jednoga od napada. Kada je napad završio Kačića je pogodio rafal iz skrivenoga tenka. Prevezli su ga do bolnice, pokušali reanimirati ali nisu uspjeli. Kao i mnogi suborci vjerovao je kako može obraniti svoj dom.

Vukovar je pao, a 20. studenoga 1991. godine Veselin Šljivančanin je Petrovog šesnaestogodišnjeg sina Igora Kačića ispred vukovarske bolnice odvojio od majke Irene odgovorivši na pitanje zašto dijete odvaja od majke s: „To će se sve proveriti". Igor je potom ubijen na Ovčari te je najmlađa žrtva pronađena u masovnoj grobnici.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić ovim putem je istaknuo kako je najžalosnije što za ovakav zločin 27 godina nakon Domovinskog rata još uvijek nitko nije odgovarao. "Najstrašniji događaji u Vukovaru su se zbili upravo  nakon što je grad pao. Borili smo se za uređenu državu, koju, između ostalog, prema dosadašnjem odnosu prema procesuiranju  ratnih zločina dan danas nemamo, a upravo ovakve tragedije poput Igorove su motor koji nas pokreće kako bismo se nastavili boriti dok san hrvatskog ratnika ne bude ostvaren", zaključio je Josić.