U povodu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara, o novom Zakonu o lokalnim izborima oglasili su se upravo oni, hrvatski branitelji.

Predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara Tomislav Josić rekao je kako se danas, 10. ožujka  na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata okupljamo da odamo počast onima koji su svoje živote dali za Lijepu našu te kako bismo obilježili 30. godišnjicu postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima.

 „Kada vidimo što nam današnja država nosi, često se pitamo je li bilo vrijedno izgubiti život i svoje najmilije ostaviti u žalosti. Borili smo se za lijep život u našoj Domovini, u kojoj smo svi ravnopravni, no događa se to da pripadnici srpske nacionalne manjine ove godine na lokalne izbore izlaze dva puta, a većinski hrvatski narod jednom“, zaključio je Josić.

Posljednji zapovjednik obrane gradske četvrti Mitnica Pilip Karaula je pojasnio kako je srpskoj nacionalnoj manjini dano dodatno pravo glasa i dodatno pravo izbora, jer svi kandidati srpske nacionalne manjine koji ne prikupe dovoljan broj glasova na redovnim lokalnim izborima, imati će još jednu priliku jer će se organizirati dodatni izbori na kojima mogu glasati samo i jedino pripadnici srpske nacionalne manjine te će se na taj način popunjavati Gradsko vijeće.

Karaula je postavio dva pitanja: Ako uistinu u Vukovaru živi 35% pripadnika srpske nacionalne manjine,  kako to da njihove političke opcije na redovnim lokalnim izborim ne uspijeva dobiti potreban broj vijećnika? Ako srpski narod u Gradskom vijeću ne želi ljude koji su na listama, zašto ih se dodatnim izborima nameće?

Na današnji dan, kada bismo trebali slaviti Dan hrvatskih branitelja Vukovara, oni koji su stvarali samostalnu Republiku Hrvatsku se osjećaju izdanima. Kako danas, tako i svakoga dana u godini.