×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/11/14/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/11/14/04

{gallery}2016/11/14/04{/gallery} Hrvatska udruga medicinskih sestara po treći put posjetila je Vukovar te tom položila vijenac i zapalila svijeće na spomeniku koji obilježava mjesto od kuda su pacijenti i djelatnici Vukovarske bolnice odvedeni na Ovčaru.

Povodom 25. obljetnice herojske obrane grada, Udruga je darovala spomen-ploču u zahvalu svim medicinskim sestrama i tehničarima ratne bolnice Vukovar koji su svojim nesebičnim djelom tijekom Domovinskog rata sudjelovali u herojskoj obrani grada.

Prilikom posjeta Vukovaru održana je i osnivačka skupština 28. Stručnog društva unutar udruge medicinskih sestara pod nazivom Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, čija je inicijativa pokrenuta na prvom simpoziju medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata pod nazivom Da se ne zaborave devedesete – Ivan Klaid Miko, održanom u Lipiku 7. listopada 2016.
- Gledale smo ratne dokumentarne filmove i došle na ideju da je potrebno, sve ono što su medicinske sestre činile kroz Domovinski rat te radile herojska i nesebična djela, treba ostati zapisano kroz stručnu literaturu budućim generacijama medicinskih sestara koje će se školovati u srednjim školama te na preddiplomskim i diplomskim studijima. Želimo da se ne zaboravi sve ono što su medicinske sestre prolazile kroz svoj profesionalni rad – rekla je za HRV Tanja Lupieri, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Lupieri dodaje kako je ponosna na svoj rad kao i na rad kolegica koje su pomogle u njezi svih ranjenika te na taj način branile herojski grad Vukovar u koji će se vraćati svake godine kako bi odale počast poginulim i ubijenim braniteljima i braniteljicama.

- Naše društvo ima za cilj organizirati svoje simpozije diljem Republike Hrvatske, a u svim gradovima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske postavljanjem spomen ploče izrazit ćemo jedno veliko hvala svim sestrama i medicinskim tehničarima – zaključila je Lupieri.

Svečanost je obilježena i posjetom Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar kao i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Izvor: hrv.hr