Ovaj jedinstveni projekt, koji se održava još od 2010. godine, održan je uz potporu CARNet-a, te je ove godine u sam projekt bilo izravno uključeno 22 osnovne škole od Dubrovnika do Vukovara.
Tako je preko 400 učenika moglo, na ovaj jedinstven način, putem videokonferencije čuti iskustva i razmišljanja učitelja i njihove uloge u Domovinskom ratu, te kroz IKT tehnologiju približiti temu Domovinskog rata učenicima diljem Hrvatske.
Učenici iz Pule i sa Malog Lošinja su priredili kratke i zanimljive video uratke, a na samom početku 8. sata povijesti iz Vukovara, učenicima se video porukom obratila i ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak.
Od prvog sata povijesti iz Vukovara do danas, u projekt je izravno bilo uključeno preko 3000 učenika.
Ove godine smo tako, u suradnji sa nakladničkom kućom ALFA, izdali zbornik učeničkih radova, kojeg šaljemo kao znak zahvale svim aktivnim sudionicima ovog projekta.
Zaključno možemo reći da je tehnologija koja nas okružuje u stalnom napretku, a na nama je da je koristimo i uhvatimo korak s njom. Kroz ovakve projekte, to je zasigurno ostvareno.

Na kraju želimo Vam pokazati video poruku Ministrice znanosti i obrazovanja, Blaženke Divjak na 8. satu povijesti iz Vukovara:

https://youtu.be/S-p_hpuNdWA