Komemorativnim je programom u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora odana počast žrtvama Veleprometa, najvećega koncentracijskoga logora nakon Drugog svjetskog rata gdje je bilo zatočeno više od 10.000 građana, a ubijeno je njih 724 od kojih se neki još uvijek smatraju nestalima.
U ime HDLSK -Vukovara i Grada Vukovara vijenac su podno spomen ploče na zgradi u dvorištu Veleprometa položili i svijeću upalili logoraši Vladimir Vodopija i Josip Čondić koji su preživjeli strahote Veleprometa.
U jednom od hangara, u kojima su logoraši bili smješteni, postavljena je izložba fotografija Zdravka Komšića koje usporedno pokazuju razrušeni, ratni Vukovar, i Vukovar danas.
Svetu misu je predvodio vlč. Stanislav Šota,profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i povjerenik za pastoral branitelja Đakovačko-osječke nadbiskupije.
Komemoraciji je nazočila i delegacija Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom.
Za mučenja, silovanja, ubojstva i druge zvjerske zločine počinjene u logoru Velepromet nitko nije optužen niti odgovarao iako su poznata imena zapovjednika logora i ekzekutora te postoji i dokazni materijal u vidu video zapisa.