Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja sotinskim žrtvama u središtu Sotina te molitvom, obilježen je Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije nad mještanima Sotina.

Prije programa služena je sveta misa zadušnica za poginule i nestale mještane Sotina u crkvi sv. Marije pomoćnice u Sotinu.

Tijekom komemorativnog skupa pročitana su imena 68 mještana, branitelja i civila, koja su život izgubila tijekom velikosrpske agresije prije 32 godine.

Vijence su položile obitelji poginulih i stradalih hrvatskih branitelja i mještana Sotina, izaslanstvo Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vukovar, Općina Podstrana, braniteljske, sportske i udruge u kulturi te političke stranke. 

Ispred Grada Vukovara počast je odala delegacija predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom.

"Brojevi poginulih i nestali govore sve o veličini tragedije i žrtve. Jako je važno prisjećati se i njegovati sjećanje na vrijednosti Domovinskog rata i ljude koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Sve što se danas događa u našoj državi ne daje puni smisao žrtvi svih ovih ljudi kojih danas više nema.", rekao je gradonačelnik Penava te istaknuo kako činjenica da nitko od Generalštaba JNA nije odgovarao za zločine visi kao najtmurniji oblak iznad naše budućnosti i Republike Hrvatske. 

17 stradalih mještana Sotina još uvijek se vode kao nestali.