{gallery}2015/11/17/01{/gallery} U Gradskom muzeju Vukovar 16.11.2015. održan je Festival domoljubne poezije „PJESMOM PROTIV ZABORAVA" u organizaciji Udruge braniteljica Domovinskog rata Vukovarsko srijemske županije. Festival se održava već treću godinu za redom uz sudjelovanje autorica iz cijele Hrvatske. Ovogodišnji festival održan je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Vukovarsko srijemske županije, Grada Vukovara i Grada Vinkovaca.

Predsjednica Udruge „Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije" Ljiljana Poje, napominje da se ovim Festivalom prije svega želi potaknuti na pisanje domoljubne poezije kako bi se kroz stih i riječ očuvale vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.

Na trećem festivalu pročitano je 10 prvoplasiranih pjesama, a 30 najboljih bit će objavljeno u trećem Zborniku domoljubne poezije UBDRVSŽ.
Po ocjeni Prosudbenog vijeća u sastavu Višnje Sorčić, Ivane Petričević, Marka Landeke i predsjednice Verice Marunčak, treće, drugo i prvo mjesto osvojile su Mirjana Pejak iz Siska, Dražena Kelava iz Tomislavgrada i Branka Mlinar iz Omiša.

U ime domaćina, Grada Vukovara, okupljene je pozdravila Marina Sekulić, pročelnica ureda za kulturu i Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar. Sa nekoliko domoljubnih pjesama u programu je nastupila muška pjevačka klapa Paorija iz Tordinaca.