Svrha Poziva: izgradnja biciklističkih staza i s njima povezane infrastrukture namijenjenih korištenju ekološki prihvatljivih sredstava prijevoza i boljoj prometnoj povezanosti unutar Urbanog područja Vukovar. Razvoj biciklističke infrastrukture alternativa je korištenju osobnih vozila u korist lokalnih putovanja biciklom, povećava sigurnost korisnika u prometu i doprinosi klimatskim ciljevima kojima se smanjuju emisije CO2.
Provedbom projekata izgradit će se nova biciklistička infrastruktura na dvije dionice, Bršadin-Vukovar i Trpinja-Vukovar duljine oko 4,3 km, na trasama postojećih državnih cesta D-55 (Bršadin-Vukovar) i D-2 (Trpinja-Vukovar). Ulaganjem u biciklističke staze doprinijet će se boljoj povezanosti na razini naselja, ali i na razini Urbanog područja, odnosno na rutama koje služe za dnevne migracije. Osim toga, ulaganje u biciklističku infrastrukturu čimbenik je smanjenja negativnog utjecaja prometa na okoliš kroz smanjenje emisija CO₂, a ujedno doprinosi povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu i stvara preduvjete za uspostavu multimodalnog prijevoza.

Projekt je od strateškog značaja za Urbano područje Vukovar planiran kroz Strategiju razvoja Urbanog područja Vukovar 2021.-2027., Posebni cilj 1.2. Razvoj prometne infrastrukture i utilizacija geoprometnog položaja.

Nositelj projekta: Općina Trpinja
Planirano trajanje projekta: 16 mjeseci
Ukupna procijenjena vrijednost projekta: 1.526.312,29 EUR

Datum objave poziva: 27.03.2024.
Datum početka zaprimanja: 28.03.2024.
Rok za podnošenje prijave: 03.05.2024.
Tip natječaja: postupak izravne dodjele
Fond: Europski fond za regionalni razvoj
Program: Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.