Vukovar, 14. veljače - U Gradskoj je vijećnici, 14.02., održan radni susret ravnatelja osnovnih i srednjih škola i članova Vijeća za prevenciju, kojem su pored predstavnika Grada Vukovara, Željka Pinjuha, zamjenika gradonačelnika i Siniše Mitrovića, višeg referenta za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama prisustvovali i načelnik Policijske postaje Vukovar Željko Šimundić, zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru s članovima/cama Vijeća te ravnatelji/ce Marija Budimir, Pavica Lukačević, Željko Kovačević, Đorđe Lukić i stučno osoblje osnovnih i srednjih škola.

Ravnatelji su informirani o aktivnostima iz smjernica prevencije vršnjačkog nasilja radnih skupina Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru kao i o programima Centra za mir iz Osijeka koji su koji su provođeni na području Osječko-baranjske županije (rad s djecom, rad s nastavnim osobljem, rad s roditeljima). Ravnatelji su prisutne informirali o planovima i programima za prevenciju vršnjačkog nasilja u školama.  Zaključeno je kako suradnju treba postaviti na još viši nivo i kako smo sada u situaciji u kojoj trebamo i određenu financijsku potporu. Vijeću je predloženo da se posveti i nagrađivanju izvrsnosti i dobrih primjera iz prakse - poput uspješnih učenika/ca i škola.
Sastanku je prethodila Odluka Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru na sjednici održanoj 24. siječnja 2011. godine je, između ostalog, zaključeno kako će se 14.02. u Gradskoj vijećnici održati sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola na kojemu će ravnatelji prezentirati programe, planove i hodograme rada s učenicima u svezi vršnjačkog nasilja u školama.

{gallery}vijesti/2011-02-14/02{/gallery}