Vukovar, 17. veljače - U Hotelu Lav, 14.02., održan je susret stručnog osoblja škola, socijalnih radnika i kontakt policije, kojem su pored predstavnika Grada Vukovara, prisustvovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb Vukovar, PP Vukovar, osnovnih i srednjih škola grada Vukovara i nevladinih organizacija.

Vijeće za prevenciju u Gradu Vukovaru kao jedan od prioritetnih problema izdvojilo je vršnjačko nasilje te je oformljena i stručna skupina koja je odlučna odgovoriti na problem nasilja među djecom i mladima. Kao jedna od interventnih aktivnosti predložena radom stručne skupine bila je formirati stručni tim koji će davati podršku školama po pitanju vršnjačkog nasilja i nesuradnje roditelja.

U tu svrhu Vijeće za prevenciju u Gradu Vukovaru organiziralo je susret stručnog osoblja škola, socijalnih radnika i kontakt policije na kojem  se razgovaralo o primjeni Protokola o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima.

Sastanku je prethodio zaključak radne skupine Vijeća za prevenciju okupljene oko teme Vršnjačkog nasilja održane 02. veljače 2011. godine u prostoru Centra za socijalnu skrb Vukovar.

{gallery}vijesti/2011-02-17/04{/gallery}