U okviru evaluacije MDG-F programa gradsku upravu posjetili su Maja Andrić Lužaić, Savjetnica potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava, Hans Risser, Voditelj MDG-F programa u Republici Hrvatskoj, Roger Macinock, u svojstvu Glavnog evaluatora MDG-F projekta te Ivana Novoselec iz evaluacijskog tima.
Uvažene goste primili su zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Dejan Drakulić sa svojim suradnicima, a sastanku su prisustvovali i Željko Šimundić, načelnik PP Vukovar te Ivan-Branimir Vrdoljak, koordinator kontakt policajaca.
Program MDG-F u Hrvatskoj pokrenut je u svibnju 2009. godine, a uključio je zajednički rad četiri agencije UN-a (UNDP, UNHCR, UNICEF i IOM) s ciljem pružanja koordinirane potpore u nadvladavanju društvene, gospodarske i političke isključenosti, kao i regionalnih razvojnih razlika u područjima posebne državne skrbi i trenutačno se provodi „Zatvaranje poglavlja: društvena uključenost i transformacija sukoba na bivšim ratom zahvaćenim područjima u Hrvatskoj“.
Grad Vukovar je kroz osnivanje i razvoj Vijeća za prevenciju kandidirao i dobio projekt „Sigurno mjesto za sve“ putem ovoga programa i na taj način uspješno proveo aktivnosti postavljanja fitness sprava na otvorenom i edukacije korisnika.
Na sastanku su razmotreni rezultati i učinak programa MDG-F i projekta „Sigurno mjesto za sve“ te se potom razgovaralo o novim potrebama u gradu Vukovaru.

{gallery}vijesti/2011-04-09/01{/gallery}