02. – 08. Studeni 2011.

Zvonkova predizbornu karavanu Budi muško – mijenjaj pravila

Promocija 3 filma Zvonkov kviz

Organizacija mladih Status:M iz Zagreba u sklopu programa Inicijativa mladića za promociju rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca u razdoblju od 2. do 8. studenog 2011. organizira Zvonkovu predizbornu karavanu Budi muško – mijenjaj pravila kao oblik promocije utemeljenja Budi muško klubova (BMK) u Karlovcu, Zagrebu, Lepoglavi, Križevcima, Virovitici, Belom Manastiru i Vukovaru. Projekt podupiru Care international, Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške, UNDP Hrvatska, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH, Grad Zagreb, Grad Vukovar te brojni drugi partneri.

U svakom od gradova, počevši od Zagreba (2. 11.), preko Karlovca (3. 11.), Lepoglave (4. 11.), Križevaca (5. 11.), Virovitice (6. 11.), Belog Manastira (7. 11.) do Vukovara (8. 11.), Budi muško klubovi, koje čine mladići iz srednjih škola u tim sredinama, organiziraju crtanje grafita te kino-promociju tri kratka promotivna filma Zvonkov kviz napravljena u suradnji s Kino klubom Zagreb, u kojem glumi zvijezda filma "Koko i duhovi" Kristijan Bonačić. Tom prilikom kreirat ćemo niz edukativnih materijala za potrebe kampanje te pripremiti veliku edukativnu zabavu, a sve će biti praćeno konferencijom za novinare.

Radit ćemo masovne radionice tijekom cijelog dana, biti će koncerti u nekim gradovima, natjecanja u košarci, break-danceu...

Pripremamo velik događaj čiji je cilj podizanje svijesti o aktivnostima koje provode mladići u zajednicama kako bi poboljšali sebe i svoju okolinu kroz neformalnu edukaciju usmjerenu na raspravu o negativnim društvenim pritiscima koji mladiće dovode u rizične situacije na njihovu putu prema odrastanju.

Uvod u cjelokupnu kampanju bile su aktivnosti povezane sa stranicom na Facebooku "Glasaj za Zvonka" - http://www.facebook.com/GlasajZaZvonka , a kampanja je započela 17. listopada i odvija se kroz aktivnosti koje provode članovi BMK diljem Hrvatske i partnerskih zemalja. Oni u videozapisima podupiru Zvonka, fiktivni lik koji predstavlja ideale za koje se naša inicijativa zalaže. Cilj nam je na stranicu pozvati velik broj članova kako bismo lakše privukli velik broj publike za našu akciju. Do sada stranica ima već više od 1200 „like"-ova.

Program Inicijativa mladića u Zagrebu provodimo od 2006. godine u sklopu međunarodnog projekta koji se provodi još u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu, a u kojem je u proteklim godinama sudjelovalo više od 5000 mladića u dobi od 14 do 18 godina, kroz edukaciju i kampanju Budi muško.

Organizaciju Status:M pokrenula je skupina mladih aktivista odlučnih u provođenju ideje uključenja mladih u poboljšanje društva kroz neformalnu edukaciju, kampanje i istraživanja, a čine je radnici za mlade različitih profila (medicinari, psiholozi, studenti, učenici, socijalni radnici...).

Koordinator programa
Natko Gereš, dr. med.
Predsjednik
Organizacija mladih Status M

Raspored događanja:
2.11. Zagreb
11-16…
STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA FAUSTA VRANČIĆA
Avenija Marina Držića 14
3.11. Karlovac
11-16…
TEHNIČKA ŠKOLA KARLOVAC
Ljudevita Jonkea 2a
4.11. Križevci
11-16…
GIMNAZIJA IVANA ZAKMARDIJA DIJANKOVEČKOG
Milislava Demerca 8
5.11. Lepoglava
11-…
DOM KULTURE LEPOGLAVA
Hrvatskih pavlina 7
6.11. Virovitica
11.-…
DVORAC PEJAČEVIĆ
Gradski dvorac
7.11. Beli Manastir
11.-16…
SREDNJA ŠKOLA BELI MANASTIR
Školska 3
8.11. Vukovar
11.-16…
PARKIRALIŠTE KOD TEHNIČKE ŠKOLE
Borovo naselje