U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara obilježena je 26. godišnjica stradanja mještana gradskog naselja Lužac.
Domaći pobunjeni Srbi uz pomoć JNA osvojili vukovarsko naselje Lužac te njegovim zauzimanjem odsjekli grad na dvije strane, na Borovo naselje i Vukovar te tako branitelji s Trpinjske ceste svoje ranjenike nisu mogli dovoziti niti do vukovarske bolnice. Ubijeno je 69 mještana Lušca, a za njih 30 još uvijek se traga. Važno je napomenuti kako je Lužački pokolj ostao gotovo prešućen u hrvatskoj javnosti.
Podno spomen-obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a prigodni program izveli su učenici OŠ Dragutina Tadijanovića.

U ime organizatora nazočne je pozdravio predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić poručivši braniteljima da ne smiju odustajat i moraju obilježavati i sjećati se svih onih koji su stvorili nezavisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku te ih pozvao na zajedništvo.
Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako na području grada Vukovara postoji više mjesta gdje su počinjeni ovako stravični zločini, a za koje nitko nije odgovarao. „Danas se ovdje prisjećamo 69 žrtava koje su stradale. Čini mi se kako za Vukovarce neće biti pravde na ovome svijetu," rekao je zamjenik Pavliček.
Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Udruge Vukovarske majke i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i predsjednik Savjeta za branitelja Tomislav Josić, izaslanik ministra branitelja i ravnatelj JU Memorijalni centar Domovinskog rata grada Vukovara Krunoslav Šeremet, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenicima gradonačelnika grada Vukovara Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić, OŠ Dragutina Tadijanovića, predstavnici Hrvatske demokratske zajednice te predstavnici Hrvatske konzervativne stranke.
Molitvu je predvodio fra Slavko Milić, župnik župe sv. Josipa Radnika.