U organizaciji ŽZU HVIDR-a Vukovarsko-srijemske županije i Udruge HVIDR-a Vukovar kod zavjetne kapelice na Putu spasa – kukuruznom putu upaljene su svijeće i položeni vijenci.

"Put spasa Vukovarcima je u to vrijeme jako puno značio jer su tim putem u Vukovar dolazile nove snage branitelja, opreme i sanitetskog materijala za bolnicu i na kraju za odlazak u proboj nakon sloma obrane" rekao je predsjednik vukovarske HVIDR-e Slavko Jurić.

Vijence su položili ratni veterani općine Lopar, ravnateljstvo civilne zaštite, županijska HVIDR-a te ispred županije izaslanik župana Marinko Beljo te ispred Grada Vukovara zamjenica gradonačelnika Ivan Mujkić.

"Ovo je prilika da se prisjetimo i ovog kukuruznog puta kroz koji je u grad Vukovar stizala pomoć i puta kroz koji su mnogi pronašli spas, ali isto tako i puta na kojem su mnogi u pokušaju proboja nakon sloma obrane grada izgubili svoje živote i nisu dočekali slobodnu Hrvatsku" rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić

Molitvu za sve poginule i nestale branitelje predvodio je vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice mučenika. U programu su recitalom sudjelovali učenici Osnovne škole Nikole Andrić.

Kukuruzni put je ratne 1991. godine bio put prema slobodi iz okupiranog Vukovara, a na tom putu mnogi hrvatski branitelji i civili izgubili su svoje živote.