Obilježena je 28. godišnjica masakra na Ovčari gdje su srpski agresori pogubili najmanje 200 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila izvedenih iz vukovarske bolnice, a čiji su posmrtni ostaci nađeni u masovnoj grobnici.

Obilježavanje je započelo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara gdje su se okupila djeca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu iz svih krajeva Republike Hrvatske. Hodočasnici su položili vijence i zapalili svijeće, a potom su se uputili na mimohod do masovne grobnice na Ovčari.

Mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga" pokrenula su djeca poginulih i nestalih branitelja Vukovara 2008. godine.

Kod spomen obilježja na Ovčari uz predstavnike Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, Vukovarskih majki, Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruge roditelja ubijenih na Ovčari, Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i OŽB Vukovar vijence su položile i brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata. Prigodni program uveličali su i zvuci Klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice.