Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 28. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu predstavljena je monografija i izložba „1991“ Zorana Filipovića u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Hrvatskog doma Vukovar, Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihove obitelji.

Promocija monografije i otvorenje izložbe održano je u Gradskom muzeju Vukovar, Dvorcu Eltz u petak 15. studenog 2019. godine. Na promociji monografije govorili su Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, akademik Pavao Pavličić i Zoran Filipović, autor, ratni fotograf i pisac. Na promociji monografije u programu su sudjelovali Šimun Škarica i Lucija Gračanina, članovi Dramsko recitatorske skupine Gimnazije Vukovar čitajući odlomke iz monografije prema izboru profesorice i voditeljice Vesne Karaula.

Ispred Grada Vukovara posjetitelje je pozdravio Dražen Kobašević pročelnik za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo.

Nakon predstavljanja monografije posjetitelji su mogli razgledati fotografije postavljenje u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar i u svečanom predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

Izložba će biti otvorena do 30. studenog, 2019.

Foto: Dražen Bota

Vaš Gradski muzej Vukovar