Projekt „Sigurno mjesto za sve“ – potpisivanje sporazuma
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i v.d. Stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Alessandro Fracassetti, danas (4. lipnja 2010. godine), potpisali su Sporazum o suradnji na zajedničkom projektu izgradnje rekreacijskog parka kroz projekt „Sigurno mjesto za sve”.
Projekt „Sigurno mjesto za sve“ rezultat je rada Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru osnovanog na inicijativu gradonačelnika, a izradio ga je Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vukovara. Uređenjem atraktivnog prostora u centru grada i ponudom novog sadržaja kreirati će se mjesto na kojem će se mladi, a u konačnici i građani grada Vukovara rado okupljati i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.
Projekt „Sigurnost u zajednici“ je jedna od aktivnosti koja se provodi u okviru programa UN-ovog Fonda za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja (Fond MDG-F). Fond je osnovala španjolska Vlada 2006. godine kako bi podržala nastojanja nacionalnih vlada u ostvarivanju 8 milenijskih ciljeva razvoja za 21. stoljeće: suzbijanje siromaštva i gladi u svijetu, unaprjeđenje obrazovanja i zdravlja svih, ravnopravnost spolova, smanjenje stope smrtnosti djece, borba protiv HIV/AIDS-a, malarije i drugih bolesti, zaštita okoliša i razvijanje partnerstva s privatnim sektorom.
U Hrvatskoj je MDG-F program izravno vezan za postizanje tri nacionalna Milenijska cilja razvoja: Suzbijanje siromaštva, Obrazovanje za sve i Ravnopravnost spolova. U sklopu približavanja Hrvatske EU, ovaj program podupire niz projekata usmjerenih na premošćivanje jaza između socijalne isključenosti i ekonomske osiromašenosti manje razvijenih područja u Hrvatskoj i onih bolje stojećih. Projekte u sklopu MDG-F programa u Hrvatskoj provode UNHCR, UNICEF, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i UNDP.

{gallery}vijesti/2010-06-04/02{/gallery}