Fitnes sprave, koje će biti postavljene na otvorenom prostoru kraj plaže na Dunavu, jedne su od atrakcija projekta „Sigurno mjesto za sve“. Volonteri i zaposlenici gradske uprave i Info centra za mlade Vukovar u subotu su ih sigurno dopremili u Vukovar.

Izgradnja rekreacijskog parka aktivnost je navedenog projekta koji se realizira sredstvima UNDP-a, tvrtke Makart nekretnine i Grada Vukovara.

Projekt „Sigurno mjesto za sve“ rezultat je rada Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru osnovanog na inicijativu gradonačelnika, a izradio ga je Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vukovara. Uređenjem atraktivnog prostora u centru grada i ponudom novog sadržaja kreirati će se mjesto na kojem će se mladi, a u konačnici i građani grada Vukovara rado okupljati i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Projekt „Sigurnost u zajednici“ jedna je od aktivnosti koja se provodi u okviru programa UN-ovog Fonda za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja (Fond MDG-F). Fond je osnovala španjolska Vlada 2006. godine kako bi podržala nastojanja nacionalnih vlada u ostvarivanju 8 milenijskih ciljeva razvoja za 21. stoljeće: suzbijanje siromaštva i gladi u svijetu, unaprjeđenje obrazovanja i zdravlja svih, ravnopravnost spolova, smanjenje stope smrtnosti djece, borba protiv HIV/AIDS-a, malarije i drugih bolesti, zaštita okoliša i razvijanje partnerstva s privatnim sektorom.

{gallery}vijesti/2010-09-27/03{/gallery}