{gallery}2016/07/14/02{/gallery} Ovih dana završava jednogodišnji pilot projekt Lions kluba Vukovar pod nazivom „Halo pomoć“ u ukupnoj vrijednosti 23.110,00 kuna. Projektom je obuhvaćeno 14 osoba u potrebi sa područja grada Vukovara. Partneri u ovom projektu su Grad Vukovar i Centar za pomoć i njegu „Primum“ iz Vukovara.

„Halo pomoć“ je inovativnom obliku skrbi za starije i nemoćne osobe kao i osobe s invaliditetom koji do sada ima samo nekoliko gradova u Hrvatskoj, a u zemljama Europske unije ovakav vid podrške je uobičajen za osobe u potrebi.
Projekt "Halo pomoć " bit će od velike važnosti za naše starije sugrađane koji će na taj način biti duže u svom domu bez straha i usamljenosti. Uporabom prilagođenih uređaja koje korisnici nose kao narukvicu ili privjesak, odnosno telefonski uređaj s ugrađenom SOS tipkom. Pritiskom na SOS tipku u kriznoj situaciji kao što je nekakva ozljeda ili pad, uređaj se aktivira te šalje signal do dojavnog centra koji potom organizira pomoć.Cilj je projekta omogućavanje starijim osobama te osobama s invaliditetom što duži ostanak u vlastitom domu uz osjećaj sigurnosti i povećanje kvalitete života.
Ovih dana se vode intezivni pregovori sa predstavnicima Grada Vukovara, predvođeni Pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, gospođom Anom Živanović. Dogovoren je nastavak projekta sa tendencijom da su u projekt uključi ukupno 35 osoba.

Poglavarstvo Grada Vukovara i gradonačelnik grada Vukovara, gospodin Ivan Penava prepoznaju potrebe osjetljivih skupina i skrb za osobe u potrebi te će i ove godine grad Vukovar sufinancirati projekt u iznosu većem od 20.000,00 kuna. Narednih dana se očekuje i svečano potpisivanje sporazuma o sufinanciranju.

Lions klub Vukovar, kao nositelj projekta, uložit će za nabavku novih uređaja i usluge monitoringa dodatnih 15 tisuća kuna.

Danas je u Maloj vijećnici gradskog poglavarstva, voditeljica projekta i članica LC Vukovar Ivana Buday održala predavanje o važnosti projekta „Halo pomoć“ gerontodomaćicama, koje preko programa javnih radova Grada Vukovara provode program pomoć u kući.

Vaš LC Vukovar