{gallery}2016/12/09/03{/gallery} Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana volontera provela je projekt ''5. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha".

Nakon pozdrava predstavnika Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vukovara program su otvorili zajedničkim nastupom korisnici UZOSIO Golubica Vukovar i članice Mažoretkinja grada Vukovara. Također, a u programu su sudjelovale udruge i ustanove koje skrbe o osobama s mentalnom retardacijom - intelektualnim teškoćama - oštećenjem na području Vukovarsko – srijemske županije: Dječji dom Sv. Ana Vinkovci, Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s mentalnim i intelektualnim oštećenjima gradskog društva Crvenog križa Županja, Društvo osoba s invaliditetom «Zvjezdice» Gunja, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udruga osoba s invaliditetom «Bubamara» Vinkovci, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići" Vukovar, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar i Zajednica Vjera i svjetlo „Lađica".

Ciljevi projekta su u potpunosti ispunjeni i suradnja među udrugama i ustanovama je još bolja nego prije, sklopljena su nova prijateljstva, javnost je podržala osobe s intelektualnim oštećenjem, a broj volontera i njihov udio u projektu na visokoj je razini.

U konačnici, osobe s intelektualnim oštećenjem pokazale su što mogu i znaju, pokazali su da su zajedno sa volonterima, ravnopravni članovi naše zajednice!