Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar sudjelovala je s korisnicima „Kluba rekreativaca s intelektualnim oštećenjem", osnovanim programom „Možemo i mi", financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na 5. Međunarodnom turniru u nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama, koje je održano 04. lipnja 2019. godine u Velikoj Gorici.

Turnir je održan u vrijeme obilježavanja 80. obljetnice postojanja Centra Velika Gorica, pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Na Turniru je sudjelovalo 8 ekipa koje su činile osobe sa intelektualnim oštećenjem iz Hrvatske i Slovenije.

Ekipa iz UZOSIO Golubica Vukovar došla je do finala, te je izgubila od bolje ekipe te je osvojila 2. mjesto. Nakon završetka turnira uslijedila je podjela medalja i proglašenje najboljeg golmana i igrača turnira.
Najboljim igračem turnira proglašen je korisnik V.M. iz UZOSIO Golubica koji je postigao 7 golova i bio najzapaženiji od svih ostalih sudionika, te je zasluženo odnio pehar za najboljeg igrača.

Osim medalja domaćini su nagradili sve sudionike sa poklon paketićima, a nakon natjecanja su se svi počastili ručkom uz ugodno druženje.