Projekt RE(aktivacija) starijih osoba! je trogodišnji projekt financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH nastao u okviru Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2020. do 2023. godine
Cilj projekta je širenje socijalnih usluga u zajednici osobama starije životne dobi s ciljem podrške deinstitucionalizacije i aktivnom uključivanju starijih osoba u društvo kroz usluge, inovativne modele uključivanja s ciljem aktivne participacije u zajednici, edukacije i radionice.
U drugoj godini provedbe provest ćemo niz kreativnih i edukativnih radionica i edukacija za osobe starije životne dobi, pružanje pravne i psihološke pomoći i podrške osobama starije životne dobi, monitoriranje inovativnog pristupa socijalnom uključivanju osoba starije životne dobi koristeći moderne tehnologije-Mobilna halo pomoć u kući, jačanje mreže s pružateljima socijalnih usluga u zajednici kroz partnerstava i mrežu podrške i suradnje, promocija projekta i evaluacija.

Ovim putem pozivamo osobe starije životne dobi da nam se pridruže!

Organizirat ćemo likovne radionice, plesne radionice i nutricionističke radionice u idućim mjesecima kao i edukacije o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, raspolaganju imovine za života, oporučnom nasljeđivanju.

Ukoliko ste zainteresirani prijavite se!